ARHIVĂ ȘTIRI

 • 2022

 • 2021

 • 2020

 • 2019

 • 2018

 • 2017

 • 2016

 • 2015

 • 2014

 • 2013

 • 2012

 • 2011

 • 2010

 • 2009

 • 2008

PREMIERA MONDIALĂ - MUSICALUL 'JACK, ÎNTRE NEBUNIE ȘI DRAGOSTE' LA TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL 'ION DACIAN' DIN BUCUREȘTI 01OCT2022

PREMIERA MONDIALĂ: "JACK, ÎNTRE NEBUNIE ȘI DRAGOSTE" (MUSICAL) A DESCHIS STAGIUNEA MUZICALĂ 2022-2023 LA TEATRUL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"!

Am inaugurat stagiunea muzicală 2022-2023 cu PREMIERA MONDIALĂ A MUSICALULUI "JACK, ÎNTRE NEBUNIE ȘI DRAGOSTE" (1/2 OCT 2022), show muzical ce s-a desfășurat în sala de spectacole de la Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" din București. Musicalul de factură rock-symphonic, compus de Diego Mecchi (IT), regizat de Andrei Munteanu și sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, a avut parte de o mare apreciere din partea publicului, fiind așteptat cu sufletul la gură, mai ales că acțiunea sa urmărește faptele de o cruzime rară a legendarului personaj Jack Spintecătorul, dar adaugă și definește noi aspecte, încă necunoscute de către societatea londoneză de la 1888, ce țin de zbuciumul interior dar și de nebănuitele sentimente umane de dragoste și prețuire pentru Mary (în total contrast cu tumultul cu accente de delir al personajului principal). Povestea succesului a fost rescrisă de echipa de tinere talente, soliști și cor la înălțime, dansatori într-un continuu "syncron", o orchestră impresionantă cu o secțiune ritmică nicicând mai potrivită pentru abordarea sonoră și vizuală a acțiunii de pe scenă, totul la acest spectacol a uluit dar și plăcut deopotrivă ochiului și inimii! De reținut că premiera s-a jucat SOLD-OUT!

Concerte cu intrare liberă: SALON SESSIONS - 24/25 septembrie - Parcul Drumul Taberei din Capitală 24SEP2022

"MH ORCHESTRA CÂNTĂ ÎN PARCUL DRUMUL TABEREI 'SALON SESSIONS' - 24/25 SEP 2022"

MH Orchestra, "singura orchestră de salon profesionistă din ţară care respectă etalonul ce se regăsea în saloane civile şi sălile de bal între anii 1880 - 1950", include 14 tineri muzicieni profesionişti, majoritatea colaboratori ai unor filarmonici din ţară. "Am optat pentru tematică şi repertoriu diferit, pentru a pune în lumină versatilitatea muzicii de salon şi pentru a oferi spectatorilor o incursiune cât mai amplă în acest univers muzical fascinant. Fie că vorbim de uverturi de Richard Wagner, simfonia a VI-a de Piotr Ceaikovski, arii din opere şi operete, valsuri sau polci, toate converg către un act performativ succint, cu atât mai uşor de recepţionat, prin însăşi structura sa", a declarat managerul formației, Radu Petrovici."Muzica de salon a atins maximul de popularitate în Europa secolului XIX şi şi-a câştigat statutul de tradiţie în ţări precum Austria, Germania şi Elveţia. Prin seria Salon Sessions acest patrimoniu muzical este pus la loc de şi pe o scenă din România", transmit organizatorii.

The Art of Real Estate - Conferinta Afaceri Imobiliare 15 SEP 2022 15SEP2022

"The Art of Real Estate - Conferinta Afaceri Imobiliare și Gala de Musical 'Broadway Style Show' (TNOMID)"

Pe 15 SEP 2022 s-a desfășurat Conferința The Art of Real Estate, un eveniment ce reunește discuții deschise pe subiecte de actualitate în Real Estate și tot ce înseamnă domeniul afacerilor imobiliare, atât pe plan național cât și internațional. Și-au dat mâna, sub același acoperiș, tehnologia, arta și imobiliarele, iar publicul fizic și cel conectat online (format din profesioniști dar și amatori în Real Estate) au aflat cum să comunice mai eficient și cum să relaționeze într-un mediu în continuă schimbare, cum să facă tehnologia să lucreze în favoarea lor, ce soluții au la îndemână și cum pot avea clienți mai fericiți. La acest deosebit eveniment au participat bussiness leaderi și speakeri din industria imobiliară într-o conferință, apoi au urmat diverse sesiuni de networking care au conectat oameni cu idei și oameni cu oportunități alături de figuri marcante din industria de profil, iar de la ora 17.30 pe scena au urcat chiar gazdele evenimentului, artiștii de la Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" din București (soliștii și orchestra), oferindu-ne o Gală de Musical intitulată "BROADWAY STYLE SHOW", urmată o recepție la care au participat toți cei de față.

A song from a secret garden, Mihai Predescu 12AUG2022

MIHAI PREDESCU - "A SONG FROM A SECRET GARDEN" (LANSARE VIDEOCLIP)

Vă invit să ascultați în PREMIERĂ, un cântec frumos despre viață, natură, frumos și sentimente umane, despre o călătorie pe care trebuie să o prețuim, cu fiecare pas pe care-l facem sau persoană pe care o întâlnim în viața noastră! Înregistrarea video și audio aparțin artiștilor Mihai Predescu & KhongtheFork. Vizionare și audiție plăcută!

MIHAI TOMA & DACIKA SYMFONIC - FESTIVALUL ARTFEST CONSTANTA 2022 31IUL2022

MIHAI TOMA & DACIKA SYMFONIC - FESTIVALUL "ARTFEST CONSTANTA 2022"

Artiștilor Mihai Toma (DJ, interpret), Diana Jipa (vioară), Ștefan Doniga (pian, keyboards), Daniela Bucșan (voce), percuționistul Cristi Angelin Dimitriu li s-au alăturat Corul și Orchestra de la Teatrul Național de Operetă şi Musical "Ion Dacian" din București. Surprizele muzicale au fost umbrite, în câteva reprize, de o ploaie cu furtună, însă în final, atât artiștii cât și publicul fidel au vibrat la unison în ambianța muzicii electronice tradițional-fusion! A învins setea de cultură și de artă! Totul s-a încheiat, in mod glorios, cu un cântec reprezentativ și de mare răsunet spiritual național și etnic, "Asa-i românul!".

Bonjour, bonne nuit Paris! - Festivalul SEAS 2022 - Constanta 22IUL2022

BONJOUR, BONNE NUIT PARIS! - FESTIVALUL SEAS - CONSTANȚA

În cadrul Festivalului SEAS 2022 - Stagiunea Estivala a Artelor Spectacolului, de la Teatrul de Vară Soveja, Constanța, în data de 22 iulie 2022 a avut loc spectacolul muzical "Bonjour, bonne nuit, Paris!", regia semnată de Dana Rotaru, pe scena au interpretat soliștii, corul și baletul de la Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" din București.

Cafe-concert si opereta, muzica iubirii16IUL2022

CAFE-CONCERT ȘI OPERETĂ, MUZICA IUBIRII - MH SALON ORCHESTRA, TNOMID

În data de 16 IUL 2022, la Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" din București a avut loc premiera proiectului MH SALON ORCHESTRA, intitulată "Cafe-concert și operetă, muzica iubirii", un minunat spectacol care a îmbinat în mod armonios cele două genuri, iar judecând după modul cum a fost primit de către spectatorii care au umplut sala de spectacole, avem încredere că proiectul sprijinit de Teatrul nostru a avut, cu adevărat, un cuvânt important de spus în preferințele fidelilor noștri melomani. Evenimentul a fost găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", susținut de Marea Lojă Națională din România 1880 și prezentat de distinsul general, Excelența Sa, general Bartolomeu Constantin Săvoiu.

Gala de Opereta - Festivalul VARA MAGICA, Ateneul Bucuresti 13IUL2022

GALA DE OPERETĂ - FESTIVALUL "VARA MAGICA" - ATENEUL ROMÂN BUCUREȘTI

Festivalul Internațional "VARA MAGICĂ" (Ed. a XI-a), Ateneul Român. În data de 13 IUL 2022 artiștii de la Teatrul Național de Operetă şi Musical "Ion Dacian" prezintă GALA DE OPERETĂ. Organizator eveniment: Lanto Vară Magică, cu sprijinul ARCUB și Centrul pentru Tineret al Municipiului București. Mulțumim mult tuturor!

Opereta Candide - L. Bernstein 02IUL2022

OPERETA "CANDIDE" - BUCHAREST OPERA FESTIVAL (Ed. I)

Spectacolul a avut loc la Opera Națională București, în cadrul Festivalului Internațional "Bucharest Opera Festival". "Candide" este o Operetă comică a lui Leonard Bernstein bazată pe satira inocenței, optimismului și a lecțiilor neașteptate de viață. Partitura legendarului Leonard Bernstein nu este decât vârful aisbergului când vine vorba de Candid și de teatralitatea sa. Cu un text adaptat de Hugh Wheeler și contribuții lirice ale incomparabilului Stephen Sondheim, Candide este o capodoperă pentru veacuri. Candide este izgonit de acasă, trimis cu forța în armată, adus în fața Inchiziției, deposedat de orice avere, naufragiat pe o insulă pustie și separat mereu de adevărata sa iubire – Cunegonda. Și pe ea o urmăresc nenumărate ghinioane, inclusiv promiscuitate, căsătorie forțată cu un om înstărit, chiar și sclavie. Cu toate acestea, totuși, amândoi încearcă să-și amintească lecțiile dragului lor tutore, Dr.Pangloss: “Totul este spre bine în cea mai bună din lumi”.

VOIEVODUL ȚIGANILOR (J. STRAUSS) - O NOUĂ VIZIUNE, PREMIERA 14 FEB 2021 LA TNOMID 14FEB2021

"VOIEVODUL ȚIGANILOR (J. STRAUSS) - O NOUĂ VIZIUNE, PREMIERA 14 FEB 2021 LA T.N.O.M.I.D.

„Voievodul țiganilor” este o operetă în trei acte de Johann Strauss-fiul, după un libret de Ignaz Schnitzer. Premiera a avut loc la Theater an der Wien, din Viena, la 24 octombrie 1885. În România, opereta a fost reprezentată pentru prima dată la Teatrul Național din București, pe 9 ianuarie 1890. Acțiunea se petrece în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, pe domeniile cândva înfloritoare ale exilatului Barinkay. Castelul este acum o ruină; vecinul Zsupan, fost crescător de porci, prosperă pe seama exploatării proprietăților lui Barinkay. Amnistia împărătească îl aduce în prim-plan pe tânărul Sandor Barinkay (fiul celui exilat) care se întoarce acasă pentru a fi repus în posesie. Conștient că trebuie să dea socoteală pentru jaf, Zsupan îi propune lui Barinkay să se însoare cu fiica sa. Tânărul este însă fascinat de frumusețea țigăncii Saffi pe care o întâlnește noaptea în castelul părăsit. Întorcându-se de la târg, țiganii îl aclamă pe fiul stăpânului ca voievod al lor… Acțiunea continuă și se complică cu intrigi, iubire, război și întoarcerea victorioasă. Finalul, fericit, îl găsește pe Sandor lângă Saffi și lângă „supușii” săi care l-au ales voievod.

PREMIERA 'KISS ME, KATE' la Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian din București 13DEC2020

"KISS ME, KATE!" - PREMIERĂ LA TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"

Am decis să readucem pe scena teatrului nostru un titlu de musical cu totul deosebit, ce a avut premiera națională în Decembrie 2019: ”Kiss me, Kate!” pe muzica celebrului Cole Porter și libretul lui Sam și Bella Spewack. Interesul pentru musical nu este deloc unul recent în Teatrul de Operetă. Faimosul tenor Ion Dacian, al cărui nume este purtat cu cinste de acest teatru, a montat ”My Fair Lady” de Frederick Loewe, la puțin timp după premiera mondială. Apoi, în anii ”70, a fost pus în scenă musicalul ”Oklahoma” de Richard Rodgers. Au urmat mai târziu ”Hello, Dolly!” de Jerry Herman, două producții diferite de ”West Side Story” de Leonard Bernstein, iar în ultimii ani succesul de casă a fost asigurat, printre altele, de celebra montare cu ”Romeo și Julieta” de Gérard Presgurvic, ”Rebecca” de Sylvester Levay, sau titlul care a bătut toate recordurile în întreaga lume, ”Fantoma de la Operă” a cunoscutului Andrew Lloyd Webber.

Opereta LILIACUL la Opereta Ion Dacian 24 FEB 2019

OPERETA "LILIACUL" (PREMIERĂ) LA OPERETA BUCUREȘTEANĂ

„Liliacul” (în germană, „Die Fledermaus”) este o operetă în trei acte de Johann Strauss – fiul (25 octombrie 1825 – 3 iunie 1899), cu un libret de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul „Le Réveillon” scris de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy. Premiera a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien”, pe data de 5 aprilie 1874. Acţiunea se petrece în ultima zi a anului şi în noaptea de revelion. Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de „Liliacul”. Iată un mic preambul al evenimentului desfășurat ăn data de 24 februarie 2022 la Teatru Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" din București.

Opereta ȚARA SURÂSULUI (Fr. Lehar) la Opereta Ion Dacian 10NOV2018

"ȚARA SURÂSULUI" la TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"

Sunt atât de bucuros să fac parte din distribuția de scenă, de data aceasta în formula de trio de scenă: Mihai Predescu (vioară), Gabriel Joițoiu (violoncel), Adina Cocargeanu (pian). Câteva cuvinte despre acțiunea din această minunată operetă lehariană: „Țara surâsului”, operetă romantică în 3 acte de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, este o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză. Aflat în postul de ambasador la Viena, prințul Sou-Chong o cunoaște pe Lisa fiica feldmareșalului Ferdinand Lichtenfels. Simțindu-se puternic atras de frumusețea tinerei, Sou-Chong îi face Lisei o curte discretă. Lisa, fascinată de lumea orientală, de misterul pe care îl ascunde surâsul permanent și amabil al prințului, pornește într-o mare aventură urmându-l pe Sou-Chong în China.

Opereta ȚARA SURÂSULUI (Fr. Lehar) la Opereta Ion Dacian 10NOV2018

"ȚARA SURÂSULUI" la TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"

Sunt atât de bucuros să fac parte din distribuția de scenă, de data aceasta în formula de trio de scenă: Mihai Predescu (vioară), Gabriel Joițoiu (violoncel), Adina Cocargeanu (pian). Câteva cuvinte despre acțiunea din această minunată operetă lehariană: „Țara surâsului”, operetă romantică în 3 acte de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, este o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză. Aflat în postul de ambasador la Viena, prințul Sou-Chong o cunoaște pe Lisa fiica feldmareșalului Ferdinand Lichtenfels. Simțindu-se puternic atras de frumusețea tinerei, Sou-Chong îi face Lisei o curte discretă. Lisa, fascinată de lumea orientală, de misterul pe care îl ascunde surâsul permanent și amabil al prințului, pornește într-o mare aventură urmându-l pe Sou-Chong în China.

Opereta ȚARA SURÂSULUI (Fr. Lehar) la Opereta Ion Dacian 10NOV2018

"ȚARA SURÂSULUI" la TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"

Sunt atât de bucuros să fac parte din distribuția de scenă, de data aceasta în formula de trio de scenă: Mihai Predescu (vioară), Gabriel Joițoiu (violoncel), Adina Cocargeanu (pian). Câteva cuvinte despre acțiunea din această minunată operetă lehariană: „Țara surâsului”, operetă romantică în 3 acte de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, este o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză. Aflat în postul de ambasador la Viena, prințul Sou-Chong o cunoaște pe Lisa fiica feldmareșalului Ferdinand Lichtenfels. Simțindu-se puternic atras de frumusețea tinerei, Sou-Chong îi face Lisei o curte discretă. Lisa, fascinată de lumea orientală, de misterul pe care îl ascunde surâsul permanent și amabil al prințului, pornește într-o mare aventură urmându-l pe Sou-Chong în China.

Opereta ȚARA SURÂSULUI (Fr. Lehar) la Opereta Ion Dacian 10NOV2018

"ȚARA SURÂSULUI" la TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"

Sunt atât de bucuros să fac parte din distribuția de scenă, de data aceasta în formula de trio de scenă: Mihai Predescu (vioară), Gabriel Joițoiu (violoncel), Adina Cocargeanu (pian). Câteva cuvinte despre acțiunea din această minunată operetă lehariană: „Țara surâsului”, operetă romantică în 3 acte de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, este o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză. Aflat în postul de ambasador la Viena, prințul Sou-Chong o cunoaște pe Lisa fiica feldmareșalului Ferdinand Lichtenfels. Simțindu-se puternic atras de frumusețea tinerei, Sou-Chong îi face Lisei o curte discretă. Lisa, fascinată de lumea orientală, de misterul pe care îl ascunde surâsul permanent și amabil al prințului, pornește într-o mare aventură urmându-l pe Sou-Chong în China.

Opereta ȚARA SURÂSULUI (Fr. Lehar) la Opereta Ion Dacian 10NOV2018

"ȚARA SURÂSULUI" la TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"

Sunt atât de bucuros să fac parte din distribuția de scenă, de data aceasta în formula de trio de scenă: Mihai Predescu (vioară), Gabriel Joițoiu (violoncel), Adina Cocargeanu (pian). Câteva cuvinte despre acțiunea din această minunată operetă lehariană: „Țara surâsului”, operetă romantică în 3 acte de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, este o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză. Aflat în postul de ambasador la Viena, prințul Sou-Chong o cunoaște pe Lisa fiica feldmareșalului Ferdinand Lichtenfels. Simțindu-se puternic atras de frumusețea tinerei, Sou-Chong îi face Lisei o curte discretă. Lisa, fascinată de lumea orientală, de misterul pe care îl ascunde surâsul permanent și amabil al prințului, pornește într-o mare aventură urmându-l pe Sou-Chong în China.

Opereta ȚARA SURÂSULUI (Fr. Lehar) la Opereta Ion Dacian 10NOV2018

"ȚARA SURÂSULUI" la TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"

Sunt atât de bucuros să fac parte din distribuția de scenă, de data aceasta în formula de trio de scenă: Mihai Predescu (vioară), Gabriel Joițoiu (violoncel), Adina Cocargeanu (pian). Câteva cuvinte despre acțiunea din această minunată operetă lehariană: „Țara surâsului”, operetă romantică în 3 acte de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, este o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză. Aflat în postul de ambasador la Viena, prințul Sou-Chong o cunoaște pe Lisa fiica feldmareșalului Ferdinand Lichtenfels. Simțindu-se puternic atras de frumusețea tinerei, Sou-Chong îi face Lisei o curte discretă. Lisa, fascinată de lumea orientală, de misterul pe care îl ascunde surâsul permanent și amabil al prințului, pornește într-o mare aventură urmându-l pe Sou-Chong în China.

Opereta ȚARA SURÂSULUI (Fr. Lehar) la Opereta Ion Dacian 10NOV2018

"ȚARA SURÂSULUI" la TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"

Sunt atât de bucuros să fac parte din distribuția de scenă, de data aceasta în formula de trio de scenă: Mihai Predescu (vioară), Gabriel Joițoiu (violoncel), Adina Cocargeanu (pian). Câteva cuvinte despre acțiunea din această minunată operetă lehariană: „Țara surâsului”, operetă romantică în 3 acte de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, este o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză. Aflat în postul de ambasador la Viena, prințul Sou-Chong o cunoaște pe Lisa fiica feldmareșalului Ferdinand Lichtenfels. Simțindu-se puternic atras de frumusețea tinerei, Sou-Chong îi face Lisei o curte discretă. Lisa, fascinată de lumea orientală, de misterul pe care îl ascunde surâsul permanent și amabil al prințului, pornește într-o mare aventură urmându-l pe Sou-Chong în China.

Opereta ȚARA SURÂSULUI (Fr. Lehar) la Opereta Ion Dacian 10NOV2018

"ȚARA SURÂSULUI" la TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"

Sunt atât de bucuros să fac parte din distribuția de scenă, de data aceasta în formula de trio de scenă: Mihai Predescu (vioară), Gabriel Joițoiu (violoncel), Adina Cocargeanu (pian). Câteva cuvinte despre acțiunea din această minunată operetă lehariană: „Țara surâsului”, operetă romantică în 3 acte de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, este o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză. Aflat în postul de ambasador la Viena, prințul Sou-Chong o cunoaște pe Lisa fiica feldmareșalului Ferdinand Lichtenfels. Simțindu-se puternic atras de frumusețea tinerei, Sou-Chong îi face Lisei o curte discretă. Lisa, fascinată de lumea orientală, de misterul pe care îl ascunde surâsul permanent și amabil al prințului, pornește într-o mare aventură urmându-l pe Sou-Chong în China.

Opereta ȚARA SURÂSULUI (Fr. Lehar) la Opereta Ion Dacian 10NOV2018

"ȚARA SURÂSULUI" la TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"

Sunt atât de bucuros să fac parte din distribuția de scenă, de data aceasta în formula de trio de scenă: Mihai Predescu (vioară), Gabriel Joițoiu (violoncel), Adina Cocargeanu (pian). Câteva cuvinte despre acțiunea din această minunată operetă lehariană: „Țara surâsului”, operetă romantică în 3 acte de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, este o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză. Aflat în postul de ambasador la Viena, prințul Sou-Chong o cunoaște pe Lisa fiica feldmareșalului Ferdinand Lichtenfels. Simțindu-se puternic atras de frumusețea tinerei, Sou-Chong îi face Lisei o curte discretă. Lisa, fascinată de lumea orientală, de misterul pe care îl ascunde surâsul permanent și amabil al prințului, pornește într-o mare aventură urmându-l pe Sou-Chong în China.

Opereta ȚARA SURÂSULUI (Fr. Lehar) la Opereta Ion Dacian 10NOV2018

"ȚARA SURÂSULUI" la TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"

Sunt atât de bucuros să fac parte din distribuția de scenă, de data aceasta în formula de trio de scenă: Mihai Predescu (vioară), Gabriel Joițoiu (violoncel), Adina Cocargeanu (pian). Câteva cuvinte despre acțiunea din această minunată operetă lehariană: „Țara surâsului”, operetă romantică în 3 acte de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, este o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză. Aflat în postul de ambasador la Viena, prințul Sou-Chong o cunoaște pe Lisa fiica feldmareșalului Ferdinand Lichtenfels. Simțindu-se puternic atras de frumusețea tinerei, Sou-Chong îi face Lisei o curte discretă. Lisa, fascinată de lumea orientală, de misterul pe care îl ascunde surâsul permanent și amabil al prințului, pornește într-o mare aventură urmându-l pe Sou-Chong în China.

Opereta ȚARA SURÂSULUI (Fr. Lehar) la Opereta Ion Dacian 10NOV2018

"ȚARA SURÂSULUI" la TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL "ION DACIAN"

Sunt atât de bucuros să fac parte din distribuția de scenă, de data aceasta în formula de trio de scenă: Mihai Predescu (vioară), Gabriel Joițoiu (violoncel), Adina Cocargeanu (pian). Câteva cuvinte despre acțiunea din această minunată operetă lehariană: „Țara surâsului”, operetă romantică în 3 acte de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda, este o poveste imposibilă de iubire între două lumi. O poveste dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză. Aflat în postul de ambasador la Viena, prințul Sou-Chong o cunoaște pe Lisa fiica feldmareșalului Ferdinand Lichtenfels. Simțindu-se puternic atras de frumusețea tinerei, Sou-Chong îi face Lisei o curte discretă. Lisa, fascinată de lumea orientală, de misterul pe care îl ascunde surâsul permanent și amabil al prințului, pornește într-o mare aventură urmându-l pe Sou-Chong în China.